Loopbaanbegeleiding

Misschien even starten met te definiëren wat loopbaanbegeleiding niet is. Het is geen snelle oplossing voor een lastig probleem. Je zal zelf aan de slag moeten gaan met jezelf. En wat je er in investeert bepaalt mee het resultaat van de loopbaanbegeleiding.

En het is ook geen rechtstreekse autostrade naar jouw droomjob. Toveren kunnen de meeste van ons niet. Het kan je wel helpen je huidige job te optimaliseren of een nieuwe job te vinden die bij je past, voor nu en ook in de toekomst. En neen, er is ook geen lijst van kant en klare vacatures.

Loopbaanbegeleiding is wel een intensief coachingtraject met gesprekken, oefeningen en testen op maat van jouw vraag. We brengen jouw talenten, competenties en drijfveren in kaart en helpen jou op die manier om jouw ideale professionele toekomst te schetsen. Samen werken we ook een realistisch stappenplan uit.

Het hele traject is voor iedereen anders en de duur en inhoud worden afgestemd op jouw vragen en behoeften. De begeleiding bestaat voornamelijk uit zelfanalyse. Je ontdekt ook wat voor jou belangrijk is in het leven en hoe je wil omgaan met werk en vrije tijd.

Nadat je een duidelijk zicht gekregen hebt op je talenten, competenties en wensen, stellen we samen een concreet actieplan op. Daarna is het aan jou. Je zal zelf aan de slag moeten om de nodige stappen zetten om je carrière opnieuw op het juiste spoor te zetten. Dit kan gaan van een gesprek met je verantwoordelijke of de personeelsdienst tot het zoeken van een andere functie.

Niet iedereen die loopbaanbegeleiding volgt, verandert trouwens achteraf van job.  Slecht een klein aantal mensen gaat op zoek naar een andere werkgever. De meesten lossen hun problemen op bij hun huidige werkgever.

Na afloop maak jij met de verworven zelfkennis en meer zelfvertrouwen de loopbaankeuzes die bij jou passen. Dat is het doel van loopbaanbegeleiding en vergis je niet: het kan je leven veranderen.

Vorige
Vorige

Work-life balance

Volgende
Volgende

Succes, het is maar hoe je het bekijkt